Proiectele ALED

Am vizitat școli și am discutat despre legi, reguli, etică și nu numai, prin joacă și dezbatere.

De când s-a născut Legisman, am dezvoltat și implementat proiecte și programe educaționale pentru peste 500 de elevi în a căror școli am ajuns personal. Am discutat despre legi, reguli, etică și nu numai, prin joacă și dezbatere.

CHEAMĂ-NE ȘI ÎN ȘCOALA TA!

Sau solicită informații despre cum poți implementa chiar tu acest program. Programul Legisman este unul interactiv și încurajează intens reflecția și participarea activă în echipe a copiilor. Fiecare activitate a fost atent creată având la bază principiile și valorile promovate în cartea ,,Învață cu Legisman. Care-i treaba cu regulile” și conform metodologiei T4HPL (Teaching for How People Learn), dezvoltată de Olimpia Meșa în colaborare cu profesorul James Zull de la Case Western University din SUA.

Fiecare lecție din program urmează ciclul natural de învățare al creierului de la curiozitate, provocare și conectare personală cu tema, până la cercetare și înțelegere, apoi practică și, în final, integrarea conceptelor în viața reală, dincolo de pereții școlii.

Programul este transpus într-o serie de cursuri, ateliere, programe de mentorat, evenimente și campanii de conștientizare a importanței educației juridice timpurii.

Salutăm implicarea și dedicarea profesorilor și părinților care înțeleg importanța proiectului „Învață cu Legisman” și îl susțin. Te invităm într-o incursiune prin câteva dintre proiectele pe care le-am desfășurat și care au avut și continuă să aibă un impact real în dezvoltarea copiilor alături de care am lucrat.

Noi perspective asupra educației

Fundația Regală Margareta a României

Am vorbit deschis despre acţiuni, conflicte, consecinţe şi despre faptul că violenţa nu este o opţiune. Copiii au fost implicați și activi! Am desenat, am colorat, am jucat jocuri de rol și am povestit situații concrete de viață.           
La plecare, copiii au primit cartea Învață cu Legisman pentru a duce mai departe informațiile  despre reguli, legi și consecințe.
Au fost trei întâlniri pe care le prețuim!

Ziua internațională a drepturilor copilului

Complexul Educațional Laude-Reut

Am onorat Ziua internațională a drepturilor copilului printr-un atelier dedicat, desfășurat la Complexul Educational Laude-Reut, clasa a IV-a A. A fost minunată implicarea copiilor. Întrebările lor au avut mult sens și au dovedit istețimea minților lor!

Am aplicat lecția pe care am oferit-o tuturor părinților, profesorilor și specialiștilor dornici să se implice în educația juridică a copiilor noștri, lecție extrasă din programul Legisman. O puteți descărca de aici: https://aled.ro/resurse/

Educația juridică nu este un moft. Este o necesitate

Școala Cezar Bolliac – București

Elevii clasei a V-a ai Școlii Cezar Bolliac din București au conștientizat legătura dintre regulile pe care cu toții ar trebui să le respectăm și legi.
Au aflat ce este Constituția și că fiecare dintre noi avem atât drepturi, cât și obligații/responsabilități.
 
Au fost deschiși, curioși și au participat activ, semn că elevii sunt interesați de subiecte care îi impactează.
Deși sunt destul de mari, au 12 ani, le-am oferit stickere cu Legisman. S-au bucurat și au rămas să mediteze la unul dinte citatele descoperite pe stickere: ,,unde-i lege, nu-i tocmeală!”
Le mulțumim doamnelor Laura Trifa de la STEM Education și doamnei dirigintă Anca Mihaela Vilau pentru inițiativă. 

Testimoniale

Descarcă resurse utile

… pentru lecții de neuitat!

Pagina de resurse
Optimized by Optimole
Scroll to Top