De când s-a născut Legisman, am dezvoltat și implementat proiecte și programe educaționale pentru peste 500 de elevi în a căror școli am ajuns personal. Am discutat despre legi, reguli, etică și nu numai, prin joacă și dezbatere.
Sau solicită informații despre cum poți implementa chiar tu acest program. Programul Legisman este unul interactiv și încurajează intens reflecția și participarea activă în echipe a copiilor. Fiecare activitate a fost atent creată având la bază principiile și valorile promovate în cartea ,,Învață cu Legisman. Care-i treaba cu regulile” și conform metodologiei T4HPL (Teaching for How People Learn), dezvoltată de Olimpia Meșa în colaborare cu profesorul James Zull de la Case Western University din SUA.
Fiecare lecție din program urmează ciclul natural de învățare al creierului de la curiozitate, provocare și conectare personală cu tema, până la cercetare și înțelegere, apoi practică și, în final, integrarea conceptelor în viața reală, dincolo de pereții școlii.
Programul este transpus într-o serie de cursuri, ateliere, programe de mentorat, evenimente și campanii de conștientizare a importanței educației juridice timpurii.
Salutăm implicarea și dedicarea profesorilor și părinților care înțeleg importanța proiectului „Învață cu Legisman” și îl susțin. Te invităm într-o incursiune prin câteva dintre proiectele pe care le-am desfășurat și care au avut și continuă să aibă un impact real în dezvoltarea copiilor alături de care am lucrat.
Ziua Internațională a Drepturilor Copilului
Genesis College
De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, am sărbătorit alături de elevii claselor a III-a și a IV-a de la Genesis College.
Ne-am refugiat pe o insulă magică, unde au stabilit reguli pentru o ședere sigură și plăcută, au inventat dansuri ale mașinilor zburătoare (tre’ să fii pregătit, nu știi când te invadează) și au luat în serios rolul de director al școlii – au stabilit propriile reguli și le-au eliminat pe cele care îi deranjează.
Am jucat adevăr sau provocare – mare succes a avut jocul -, am râs, ne-am îmbrățișat, am primit sfaturi și misiunea de a vǎ spune cǎ, într-o zi, o fetiță din clasa a III-a de la Genesis College va fi președinta Americii!!!
Desigur, am vorbit şi despre lucruri ,,serioase”, însǎ pe acestea le știți.
Îi mulțumim doamnei Mihaela Orășeanu pentru invitație. A fost o zi grozavǎ!





























Regulile prieteniei
Grădinița Pisicile Aristocrate
Intr-o zi, Legisman a primit o scrisoare urgentă de la Zâna Grădinii Fermecate. În grădină era haos, iar zâna avea mare nevoie de ajutor.
Fără să stea pe gânduri, Legisman a apelat la copiii din grupele mari de la Gradinita Pisicile Aristocrate Împreună au creat regulile prieteniei și i le-au trimis Zânei, ajutând-o să restabilească armonia printre animăluțele răzvrătite. Misiunea s-a încheiat cu un adevărat succes!
La final, când magia s-a risipit, copiii au reflectat și au discutat dacă regulile prieteniei din Grădina Fermecată ar putea fi aplicate și în viața de zi cu zi. Au descoperit că aceste reguli nu sunt doar pentru basme, ci reprezintă cheia unei lumi mai bune și mai frumoase. Adevărata magie, au înțeles ei, se construiește cu bunătate, respect și prietenie.
Noi perspective asupra educației
Fundația Principesa Margareta
Am vorbit deschis despre acţiuni, conflicte, consecinţe şi despre faptul că violenţa nu este o opţiune. Copiii au fost implicați și activi! Am desenat, am colorat, am jucat jocuri de rol și am povestit situații concrete de viață.
La plecare, copiii au primit cartea Învață cu Legisman pentru a duce mai departe informațiile despre reguli, legi și consecințe.
Au fost trei întâlniri pe care le prețuim!











