Proiectele ALED

Am vizitat școli și am discutat despre legi, reguli, etică și nu numai, prin joacă și dezbatere.

Ziua internațională a drepturilor copilului

Școala Gimnazială Nr.1 – Plătărești

Elevii de la clasele a III-a și a V-a din Cucuieți au celebrat această zi cu lecții dedicate oferite de Învață cu Legisman – educație juridică pentru copii.

Ziua internațională a drepturilor copilului este celebrată în toată lumea pe 20 noiembrie, când a fost adoptată Convenția cu privire la drepturile copilului, semnată de 196 de state care și-au luat angajamentul să apere drepturile copiilor. Tratatul a fost ratificat și de România în anul 1990.

Programul de educație juridică Învață cu Legisman

Școala Gimnazială nr. 49 – București

Programul de educație juridică Învață cu Legisman este conceput pentru învățământul primar. Însă noi nu putem refuza nicio invitație care implică întâlnirea cu copiii. Așadar, ne-am întâlnit cu elevii claselor a V-a C și a V-a D de la Școala Gimnazială nr. 49 București.


Le mulțumim doamnelor diriginte, Luiza Erdeli și Cati Petre, pentru facilitarea acestor întâlniri.
N-am dus lipsă de subiecte. Copiii au fost deschiși și s-au simțit liberi să își expună punctele de vedere. S-au bucurat de stickere, de orare și de cărțile donate pentru biblioteca clasei. De acum, Legisman le va fi alături.

Educația Juridică la Școala Altfel

Școala Gimnazială 156 – București

De la începutul anului școlar, doamna învățătoare Cornelia Zaharencu s-a asigurat că elevii săi vor beneficia de o lecție din programul Legisman în cadrul Școlii Altfel. Și nu s-a oprit aici. A invitat părinții și bunicii la o lecție deschisă, pentru a conștientiza rolul educației juridice în viața copiilor lor.


Am mers pentru o oră, însă cu toții si-au dorit să mai stăm încă una. Atât copiii cât și părinții au participat activ și au împărtășit viziunile lor.

Testimoniale

Descarcă resurse utile

… pentru lecții de neuitat!

Pagina de resurse
Optimized by Optimole
Scroll to Top