Revista Psychologies, Decembrie 2023 – Ianuarie 2024

În lumea noastră , a avocaților , delicvența juvenilã este considerată o extensie a criminalității . În lumea noastră , a mamelor, delicvența juvenilã e subiect tabu, greu de „digerat". În lumea noastră , a specialiștilor în educație , delicvența juvenilă devine fenomen de combătut prin educație jur…

Interviu Life.ro

O întâmplare care avea să-i schimbe viața a dus-o către lumea legilor și justiției, iar atunci când copilul ei a împlinit 9 ani, mama lui Vlad și avocata Bianca Opriș, […]

Interviu Fericiri.ro – Gândesc ca un avocat și simt ca o mamă

Copiii au citit o carte uimitoare, despre reguli, legi și drepturi. Și poate te întrebi cum e posibil și cât de atrăgător poate fi pentru un copil? Ei bine, cu Legisman este de-a dreptul fascinant, nu doar posibil, și, bineînțeles, util. Și de aceea am invitat-o pe autoarea cărții „Învață cu Legisma…

Revista Psychologies, Noiembrie 2023 – Pe canapea

Bianca Opriș, avocat și autor de cărţi pentru copii, scrie cu empatie, curaj și creativitate, cu scopul de a-i educa pe cei mici în spiritul dreptăţii. După ce a absolvit Facultatea de Drept și a devenit membră a Baroului București, Bianca a început să scrie pentru copii, fiind în căutarea unui echi…

Revista Psychologies, Octombrie 2023 – Legisman – joc și învăţare

Se spune adesea că ideile valoroase vin din locuri neașteptate. Astăzi o să vă spun o poveste. O poveste adevărată cu o mamă, un copil și o iubire mare cât un spirit creator.

Revista Psychologies, Septembrie 2023 – De la Povești la Dreptate

Într-o societate complexă, în care cunoașterea și respectarea legilor joacă un rol esenţial, educaţia juridică timpurie devine un aspect important al formării viitoarelor generaţii, conștiente de drepturile și de responsabilităţile lor.

Interviu Revista Psychologies

Revista Psychologies vă invită să o cunoaşteţi pe una dintre femeile care schimbă mentalităţi şi îi aduce pe copii mai aproape de spiritul şi litera legii.

Legisman, marcă înregistrată

Legisman este marcă înregistrată la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Marca cuprinde denumirea și desenul personajului din cartea „Învață cu Legisman, care-i treaba cu regulile”, scrisă de Bianca Opriș, avocat, autor de carte pentru copii și susținător al educației ju…

Interviu Juridice.ro

Cu mare bucurie, am răspuns invitației colegilor de la JURIDICE.ro de a vorbi despre Învață cu Legisman. Dacă sunteți curioși, vă invităm și pe voi să aflați cum a pornit la drum Legisman și să descoperiți principiile și valorile pe care acesta le promovează.

Neatza cu Răzvan și Dani ( 18 Ianuarie)

Bianca Opriș, creatoarea supereroului Legisman a fost invitată în studioul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani, ocazie cu care a vorbit telespectatorilor despre importanța educației juridice timpurii.

Interviu Prima TV

Cel mai frumos și de suflet mod de a încheia anul este să vă împărtășim povestea eroului care s-a născut din iubire și grijă pentru copii. Mulțumim, FOCUS Prima TV pentru un interviu pe care îl păstrăm in cutia cu amintiri a misiunii noastre de a susține educația juridică timpurie.

CIRCUMSTANȚIAL cu Dan Negoiță

CIRCUMSTANȚIAL cu Dan Negoiță este un podcast cu avocați și despre avocați. Am primit însă permisiunea colegului meu de a-l distribui și în afara grupului profesional. M-am bucurat că am avut ocazia de a vorbi din nou despre Legisman și despre proiectele ALED. Acum puteți afla și voi ce punem la cale.

„Bună dimineața” în direct

Dragi prieteni, astăzi ne-am urat „Bună dimineața” în direct, chiar la Neatza cu Razvan si Dani. A fost o bucurie să-mi revăd prietenii din clasa a IV-a B, de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” București și să le transmitem împreună copiilor si părinților care ne-au urmărit de acasă, cât de importante sunt regulile, legile și consecințele.

Descarcă resurse prețioase

… pentru lecții de neuitat!

Pagina de resurse
Optimized by Optimole
Scroll to Top