Autoarea cărții "Legisman" stând alături de un grup de copii și uitându-se pe carte.

Cine suntem

Un avocat, un psiholog și un antreprenor și-au dat mâna și au fondat Asociația Legisman pentru Educație și Dezvoltare.

Suntem mame și profesioniste și credem în misiunea ALED.

Fondatoarele ALED la lansarea cărții Roua și Pădurea Fermecată

Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.

Nelson Mandela

Asociația Legisman pentru Educație și Dezvoltare – ALED este o organizație nonguvernamentală dedicată promovării educației juridice timpurii și dezvoltării armonioase a copiilor. Înființată din dorința de a facilita accesul copiilor cu vârsta între 5 și 14 ani la resurse informaționale și practice sigure, testate și validate, ALED are ca misiune ghidarea acestora, promovând valori și principii importante pentru dezvoltarea tinerei generații.

Bazându-ne pe reguli de etică și comportamente pozitive, care ajută la dezvoltarea abilităților de viață, copiii și tinerii de azi au acces prin ALED la oportunități de învățare și dezvoltare pentru toate categoriile sociale, prin implementarea de proiecte și programe care să răspundă nevoilor actuale ale societății.

Viziunea noastră este o societate în care fiecare copil are acces la educație juridică de calitate și la resursele necesare pentru a-și dezvolta potențialul maxim.

Scopul Asociației Legisman pentru Educație și Dezvoltare este de a răspunde următoarelor nevoi ale copiilor și tinerilor: nevoia de educație pentru gestionarea emoțiilor; nevoia de relaționare eficientă în contexte de viață cotidiană – familie, clasă, școală, grup de prieteni, comunitate; nevoia de a învăța gestionarea conflictelor în grupurile de apartenență și de a rezista la presiunea grupului; nevoia de a combate violența și fenomenul de hărțuire (bullying); nevoia de pregătire pentru diferitele momente și praguri ale vieții.

Promovăm accesul universal la educație și ne asigurăm că activitățile noastre sunt dedicate tuturor copiilor.

Susținem creșterea și dezvoltarea personală a fiecărui copil prin programe adaptate nevoilor lor diverse.

Credem în puterea colaborării și a parteneriatelor pentru a atinge obiective comune și pentru a genera un impact pozitiv.

Ne desfășurăm activitatea cu transparență, responsabilitate și respect pentru toate persoanele și organizațiile cu care interacționăm.

Portretul Biancăi Opriș, zâmbind spre cameră.

Bianca Opriș este avocat și autor de cărți pentru copii, cu o pasiune profundă pentru educație. Creatoare a personajului Legisman, ea aduce lumea legilor mai aproape de cei mici într-un mod distractiv și prietenos. Recunoscută pentru modul său unic de a combina expertiza juridică cu povestiri fermecătoare, Bianca a captivat mințile tinere din România prin intermediul cărții ,,Învață cu Legisman. Care-i treaba cu regulile”, familiarizându-i pe cei mici cu principiile educației juridice.

Este autoarea cărții ,,Roua și Pădurea Fermecată”, o poveste care stimulează imaginația și reprezintă un instrument educațional, celebrând emoțiile, prietenia, încrederea și iubirea. 

Prin scrierile sale, Bianca își propune să inspire și să stimuleze reflecția, transformând idei complexe în noțiuni accesibile și atrăgătoare pentru cititorii tineri.

Portretul lui Jeni Chiriac, zâmbind spre cameră.

Jeni Chiriac este psiholog și psihoterapeut, cu o experiență vastă în domeniu de peste 15 ani. A absolvit Facultatea de psihologie la Universitatea București în anul 2004. A finalizat formarea în terapie ericksoniană, relaxare și hipnoza clinică în anul 2006 și supervizarea în anul 2008. A participat la diferite module de terapii creative în cadrul Institutului Sper (2004-2005). A urmat două module de formare în Programare Neuro-Lingvistică în perioada 2007-2008.

Este specializată în sexologie, victimologie și expertiză psihologică judiciară, oferind asistenţă psihologică de specialitate (evaluare psihologică, consiliere și psihoterapie). Fiind preocupată de dezvoltarea și formarea sa profesională continuă, a participat la diferite conferințe pe teme științifice din variate domenii conexe psihologiei (domeniul medical, juridic, farmaceutic etc), finalizând și cursuri postuniversitare precum „Optimizarea performanţei profesionale prin consultanţă și coaching cognitiv-comportamental” sau master în sexologie, UMF Cluj-Napoca (2008-2010).

Este preocupată de promovarea psihologiei și asistenţei psihologice în Romania, oferind din 2007 interviuri și participând la diferite emisiuni televizate pe teme sociale și nu numai.

În prezent este formator în cadrul Institutului de psihologie judiciară și președintele Patronatului Psihologilor cu drept de liberă practică, zona de dezvoltare București-Ilfov (mandat pe perioadă determinată).

Portretul Clementinei Anghelache, zâmbind spre cameră.

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani de experiență. Formările sale cuprind peste 5000 de ore în domenii de business, leadership, vânzări și marketing, 3 programe NLP Practitioner și un Master, 3 școli de coaching cu Alain Cardon, Sir John Whitmore și Inner Game cu Tim Gallwey, PCM, Points of You, Theta Healing și Acces Consciousness.

A petrecut două decenii ca antreprenor în publishing în domeniul învățării organizaționale și în urmă cu trei ani a relansat licența revistei Psychologies în România.

Este pasionată de scris și acompaniază persoanele care doresc să își transforme viața prin intermediul journaling, prin cursuri create din perspectiva ontologică.

Clementina crede că învățarea este un fel de a fi natural al omului și că prin învățare avem acces la transformarea vieții noaștre și atingerea obiectivelor.

De la el a pornit totul.

Logo-ul Legisman
Coperta cărților Roua si Legisman
Optimized by Optimole
Scroll to Top