Revista Psychologies Februarie 2024

Mi-am dorit mereu ca fiul meu să poată simți iubirea pe care i-o port, să îmi simtă sprijinul și susținerea. Și să îi ofer suportul necesar pentru a deveni un adult independent, capabil să se afirme atât pe plan profesional, cât și personal. Pe lângă iubire, maternitatea a adus cu sine și multe întrebări și cu responsabilități. Am înțeles că rolul nostru, al părinților, este și de a-i ajuta pe copii să integreze apartenența la societate și de a-i oferi acesteia adulți responsabili. Prin prisma profesiei mele, am reușit să conștientizez mult mai bine faptul că noi, cu toții, adulți și copii, trăim într-o societate guvernată de reguli și de legi. Profesia mea m-a învățat despre importanța legii, despre echitate și despre justiție. Am învățat că legea nu este doar un set de reguli de urmat, ci și un cadru care ne ghidează viața în societate. Astfel, am devenit mult mai conștientă de nevoia de a transmite copiilor noștri principii și valori cu ajutorul cărora să înțeleagă și să respecte însemnătatea legii, să o respecte și să o aprecieze ca un element esențial în structurarea societății.

Ca avocat, consider că înțelegerea legilor este esențială pentru fiecare dintre noi, adulți sau copii. Însă ca mamă, am înțeles că pentru a veni în ajutorul copiilor este important să le oferim informații să fie accesibile și relevante pentru cei mici. Ei au nevoie să înțeleagă de ce respectarea unei reguli ne însemnată doar o normă, ci să conștientizeze motivul pentru care aceste reguli există.

Părinții, modele de urmat

Noi, părinții, avem un rol esențial în procesul de formare a copiilor noștri. Acțiunile noastre și modul în care ne raportăm la norme și reguli exercită un impact profund asupra modului în care copiii noștri vor percepe și vor respecta regulile și, ulterior, legile.

Revista Psychologies Februarie 2024

Optimized by Optimole
Scroll to Top