Lecție „deschisă” de educație juridică, cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor copilului!

Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a drepturilor copiilor, sărbătorită pe 20 noiembrie, Asociația Legisman pentru Educație și Dezvoltare oferă tuturor profesorilor și specialiștilor din domeniul educației juridice o lecție extrasă din programul Legisman.

Programul Legisman cuprinde cartea „Învață cu Legisman – care-i treaba cu regulile”, scrisă pentru copii de Bianca Opriș, avocat, precum și două auxiliare concepute pentru învățământul primar, realizate pe principiul „design learning”: caietul elevului și ghidul facilitatorului.

Programul este completat de un „board game” complex, instrument cu ajutorul căruia copiii învață ludic despre cum funcționează legile, dar își însușesc și cuvinte noi în vocabular – „pledoarie”, „percheziție”, „sentință”, etc.

„Desfășor ateliere de educație juridică în grădinițe și în școli, oferind copiilor informații juridice adaptate nivelului lor de dezvoltare, astfel încât ei să fie pregătiți, mai târziu, să facă propriile alegeri în acord cu busola lor internă. Aceasta este esența programului Legisman! Oferim astăzi una dintre lecțiile din program, pentru ca tot mai mulți copii să cunoască, să înțeleagă și să aprecieze importanța existenței drepturilor în viața lor. Prin sugestiile lecției, copiii vor conștientiza, prin joc, aplicarea drepturilor în viața lor de zi cu zi”, declară Bianca Opriș, avocat, autoarea lui Legisman.

Lecție „deschisă” de educație juridică – Itsy Bitsy

Optimized by Optimole
Scroll to Top