Bianca Opriș @WEnough: Competențele cheie necesare unui lider de succes

WEnough este un eveniment care își propune să aducă lumină asupra statutului unic al femeii în societatea contemporană și să susțină asumarea și manifestarea rolurilor alese în carieră și în viața personală, dincolo de tipare pre-existente.

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Bianca Opriș, avocat, autoarea lui Legisman, speaker la WEnough, ne spune dacă există superputeri în leadership.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Bianca Opriș: Explorarea leadershipului feminin în cadrul unui curs ar fi o călătorie fascinantă și profund transformatoare, îmbinând înțelepciunea cu sensibilitatea și profesionalismul. Primele trei teme pe care le-aș aborda reflectă nu doar competențele cheie necesare unui lider de succes, ci și profunzimea experienței umane care stă la baza oricărei conduceri autentice.

Autenticitatea – Primul principiu pe care l-aș împărtăși ar fi valoarea inestimabilă a autenticității. Aceasta este esența care ne definește individualitatea și ne sculptează în lideri memorabili. Prin îmbrățișarea autenticității construim punți de conectare cu cei din jur, iar liderii își pot folosi unicitatea ca pe un far în marea provocărilor profesionale și personale, inspirând încredere și loialitate.

Reziliența – A doua lecție ar fi arta rezilienței. Viața, ca și cariera, este plină de provocări neașteptate și de momente care ne testează limitele. Reziliența nu este doar despre a rezista în fața adversității, ci despre a învăța cum să dansezi în ploaie. Acest principiu îi învață pe lideri să privească eșecurile nu ca pe niște piedici, ci ca pe niște trepte către creșterea personală și profesională.

Echilibrul dintre rațiune și emoție – În final, armonia dintre abordarea rațională și cea emoțională constituie temelia pe care se construiește un leadership eficient. Acest echilibru este esențial în crearea unui spațiu de lucru inovativ și inclusiv, unde deciziile sunt luate cu înțelepciune și empatie. Prin recunoașterea și valorificarea diversității de perspective și emoții, liderii pot naviga prin complexitățile relațiilor umane, îmbunătățind colaborarea și promovând un mediu în care creativitatea și inovația înfloresc.

Bianca Opriș @WEnough

Optimized by Optimole
Scroll to Top