O lume fără reguli

Omenirea evoluează în fiecare zi. Pentru că trăim într-o lume guvernată de reguli, la fel se întâmplă și cu regulile care dau sens vieții noastre. Însă te întrebi vreodată cum ar fi o lume fără reguli?

De exemplu, dacă nu există reguli, poți jefui o bancă pentru un million de dolari… sau chiar mai mult. Dacă nu există reguli, poți fura orice îți dorești fără să fii arestat. Asta înseamnă că vei avea cât de mulți bani vei dori. Însă cum vei supraviețui într-o lume fără reguli ?

Fără reguli poți conduce cu 140 km/oră fără să fii tras pe dreapta de către poliție. Dar, dacă mergi cu o asemenea viteză poți intra într-o coliziune cu o mașină condusă de o persoană care, asemeni ție, nu respectă regulile. Așadar, ai putea provoca un accident și ți-ai putea pierde viața. Spune-mi, este acesta un lucru pentru care ar merita sa îți pierzi viața?

Fără reguli poți merge la vânătoare și poți vâna orice dorești, chiar și speciile pe cale de dispariție. Poți tăia chiar întreaga pădure. Dar asta înseamnă că animalele vor disparea și, în același timp, oxigenul va disparea și el. Prin urmare, și omenirea va dispărea.

Regulile gramaticale trebuie să existe în continuare. Fără ele nu am putea vorbi corect și nu ne-am putea înțelege între noi.

Unii oameni ar trăi mai fericiți fără atât de multe reguli. Ar face mai multe lucruri fără să se simtă îngrădiți.

Însă, eu cred că oamenii nu ar putea trăi fără ele.

Fără reguli, întreaga lume ar fi într-un haos total.

Optimized by Optimole
Scroll to Top